چهارشنبه , 9 آبان 1403

رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور:

توافق‌های مهم در حوزه حفاظت از آثار‌ تاریخی؛ محوطه جوبجی در اولویت قرار دارد

رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور تأکید کرد: توافق‌های مهم در حوزه حفاظت از آثار‌ تاریخی در پژوهشگاه میراث فرهنگی صورت گرفته که محوطه جوبجی در اولویت این توافق‌ها قرار دارد.

به گزارش صبح خوزستان: مصطفی ده پهلوان، رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور طی بازدید از غرفه استان خوزستان، در هفدهمین نمایشگاه بین المللی گردشگری و صنایع وابسته تهران گفت: توافقات مهمی را برای حفاظت از تابوت‌های جوبجی به دست آمده است و متن آن به پژوهشگاه رسیده است.

اولین مورد توافق مربوط به حوزه تابوت های جوبجی و نتایج کاوش‌های انجام شده در این محل توسط شورای فرهنگی مورد بررسی و نظارت‌های شدیدی قرار گرفته است.

ده پهلوان تأکید کرد: باید از سایر عرصه‌های جوبجی به شدت حفاظت شود. یکی از موضوعات مطرح شده در این بازدید، توسعه شبکه آبرسانی شهرستان رامهرمز بود. این موضوع اهمیت بسیاری در جنبه‌های معیشتی داشت. استاندار خوزستان و نماینده رییس جمهور پیگیری‌های لازم را انجام دادند تا مراحل علمی و قانونی مربوطه آغاز شود.

وی افزود : در حال حاضر، یک گروه متخصص در زمینه میراث فرهنگی در وزارتخانه روی این موضوع فعالیت می‌کنند و تمامی جوانب آن بررسی می‌شود.

وی افزود: پژوهشگاه میراث فرهنگی در زمینه‌های دیگر نیز فعالیت‌های مهمی انجام داده است. ساماندهی یافته‌های موزه هفت تپه، مسائل مرمتی و پژوهش‌های مربوط به استان و همچنین اجرای طرح‌های پژوهشی و چاپ کتاب به عنوان یکی از محورهای فعالیت‌های پژوهشگاه برجسته است.

رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور بیان کرد: نشست موزه سال خوزستان قرار است در شوشتر برگزار شود و پژوهشگاه مشارکت خواهد داشت. همچنین، یک همایش با عنوان “گردشگری جنگ” در حال برگزاری است که توسط گروه پژوهشگری جنگ میراث فرهنگی و گروه پژوهشگر دفاع مقدس برپا شده است.

ده پهلوان به طور جداگانه درباره بازدید از موزه‌ها و دستاوردهای میراث فرهنگی خوزستان صحبت کرد: خوزستان یکی از حوزه‌های بی‌نظیر گردشگری ایران است و می‌تواند تمام فصول سال را در یک فصل تجربه کند. ظرفیت‌های موجود در استان می‌توانند به درستی بهره‌برداری شوند. یکی از نکاتی که تا کنون به آن توجه نشده است، موضوع گردشگری باستان شناسی است که با فعال کردن کاوش‌ها در محوطه‌ها، می‌توان علاقه‌مندان به حوزه پژوهش در میراث فرهنگی را جذب کرد، به ویژه در بازدید از محوطه‌های چغازنبیل و هفت تپه.

اشتراک گذاری
https://sobhekhouzestan.ir/?p=5046

مطلب پیشنهادی

ایران در دفاع از منافع و تمامیت ارضی خود حد و مرزی ندارد

صبح خوزستان –  سیّدعبّاس عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، عصر امروز در گفت‌وگو …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *