شنبه , 6 اردیبهشت 1404

اهواز در قاب قضاوت:

وقتی استوری‌ها داستانی یک‌طرفه می‌سازند

یک بلاگر معروف پس از سرقت وسایل خودرویش در اهواز، تصویری تاریک از این شهر را به مخاطبانش در اینستاگرام ارائه کرد. اما آیا این نگرش محدود و تک‌بُعدی می‌تواند نماینده‌ای از یک شهر با تاریخ و فرهنگ غنی باشد؟ یا اینکه ما باید به اهمیت مسئولیت‌پذیری در روایت‌های رسانه‌ای توجه بیشتری داشته باشیم؟

به قلم مینوفر چراغی: در عصر دیجیتال، قدرت رسانه‌های اجتماعی در شکل‌دهی به دیدگاه‌ها و تفکرات عمومی انکارناپذیر است. یک بلاگر پس از تجربه‌ی ناخوشایندی در اهواز، با استوری‌هایش این شهر را به عنوان مکانی ناامن معرفی کرد و به مخاطبانش پیشنهاد کرد که از سفر به اهواز اجتناب کنند. اما این روایت، به دور از انصاف و جامعیت، می‌تواند به کلیشه‌های نادرست و کلی‌گویی‌های مضری دامن بزند.

اهواز، مانند هر شهر دیگری، ممکن است با چالش‌هایی نظیر سرقت روبه‌رو باشد. اما آیا این مشکل مختص اهواز است؟ و آیا یک واقعه کافی است تا هزاران سال تاریخ، فرهنگ و مردم مهمان‌نواز این شهر را زیر سؤال ببریم؟ چنین روایت‌هایی بیش از آنکه آگاهی ایجاد کنند، به ایجاد تصورات منفی و کاهش اعتماد عمومی منجر می‌شوند.

مسئولیت‌پذیری در استفاده از رسانه‌های اجتماعی امری کلیدی است. افرادی که مخاطبان زیادی دارند، باید درک کنند که پیام‌ها و داستان‌های آنها می‌تواند تأثیرات بزرگی بر دیدگاه‌ها و باورهای مردم داشته باشد. به‌جای تمرکز بر جنبه‌های منفی، می‌توانند از این پلتفرم‌ها برای ارائه راه‌حل‌ها و تقویت اتحاد و همدلی استفاده کنند.

این ماجرا یادآور اهمیت پرداختن به عمق مسائل و نه صرفاً سطح آن‌هاست. اهواز نه تنها نیازمند توجه به چالش‌هایش است، بلکه شایسته تقدیر از زیبایی‌ها، فرهنگ و مردم شگفت‌انگیزش نیز می‌باشد. نقد ما، اگر سازنده باشد، می‌تواند تغییرات مثبتی ایجاد کند؛ اما اگر صرفاً تخریب‌کننده باشد، خسارت‌های جبران‌ناپذیری به بار می‌آورد.

 

اشتراک گذاری
https://sobhekhouzestan.ir/?p=10013

مطلب پیشنهادی

اجرای گشت تخصصی بازدید از بناهای تاریخی ماهشهر

صبح خوزستان – روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان،  تور …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *